Ось і настав довгоочікуваний сезон свіжої полуниці.
А разом з тим і сезон приготування домашніх йогуртів на основі заквасок Іпровіт із додаванням цієї смачнючої ягоди.

Інгредієнти:
✔️ свіжа полуниця - 500 г;
✔️ цукор - 1/2 ст. + 2 ст. ложки;
✔️ бальзамічна глазур - 3 ст. ложки;
✔️ йогурт Іпровіт - 3 ст.

Кидаємо в блендер ягоди, заливаємо їх бальзаміком і посипаємо цукром.

Більш здоровою альтернативою останньому може виступити стевія, мед або сироп агави, якщо ви хочете приготувати максимально корисний десерт.

Збиваємо і залишаємо на годину.

За цей час кристали цукру остаточно розчиняться, а полуничне пюре стане більше схожим на варення.

Переливаємо йогурт на застелене марлею сито і залишаємо на годину, щоб дати стекти надлишкам сироватки.

Міксером збиваємо ягідне пюре з йогуртом.

Переливаємо суміш у форму відповідну для заморозки.

Тепер починається найвеселіша частина: щогодини форму потрібно діставати, а її вміст ретельно перемішувати, бажано, занурювальним блендером, щоб протистояти формуванню цілісної кристалічної ґрати льоду в домашньому замороженому йогурті, завдяки якій будь-якие морозиво перетворюється в звичайну крижану брилу.

Повторювати процедуру необхідно протягом 6 годин.

Готовий натуральний заморожений йогурт краще виймати з морозильної камери хвилин за 15-20 до подачі, так його легше буде набирати ложкою.

Рецепт приготування:
1. Викладаємо йогурт на застелене марлею сито і залишаємо в холодильнику на годину.
2. Збиваємо полуницю з цукром і бальзаміком блендером. Даємо ягідному пюре настоятися 60 хвилин.
3. Міксером збиваємо йогурт і полуницю разом. Готову суміш переливаємо в форму для заморозки.
4. Заморожуємо йогурт протягом 6 годин, ретельно перемішуючи масу кожні 60-90 хвилин.

Купити закваски Іпровіт для приготування домашніх йогуртів ви можете на нашому сайті:

https://www.iprovit-shop.com.ua/

Або за телефонами:
+38 (063) 313 7155
+38 (050) 160 7779
+38 (067) 239 8515