Усім привіт! Як ваші справи? У нас ранок розпочався їх цього шикарного, без перебільшень, натурального йогурту, про який я вам хочу розповісти.
Отже, це йогуртова бактеріальна закваска від фірми @iprovit , в одній упаковці йде чотири маленькі флакончики для декількох разів заквашування молока.
Флакон розрахований на 1-3 літри молока.

Однак, є секрет: ложка готового йогурту діє так само, як і упаковка сухих бактерій, тобто це такий собі безкінечний процес!

Можна квасити, квасити, не переквасити.

Найчастіше я готую літр-півтора йогурту, моя улюблена закваска це якраз йогуртова (щодня), хоча «Іпровіт» має їх безліч:
- Біфідолакт для першого прикорму;
- БТА з біфідобактеріями в період активного росту;
- Віталакт для нормалізації травлення;
- Симбілакт-М для нормалізації мікрофлори;
- Йогурт;
- Йогурт з ацмдофільною паличкою для зміцнення імунітету;
- Кефір для активізації природних сил організму;
- Ряжанка;
- Стрептосан;
- Сир кисломолочний (Творог);
- Симбілакт-М з лактулозою.

Робити йогурт можна кількома способами:
- В йогуртниці;
- В мультиварці на режимі «Йогурт»;
- В термосі.

У нас багатофункціональна мультиварка, де якраз і є функція приготування йогурту.

Ввечері залив-засипав, а за 6-8 годин до сніданку свіжий йогурт.

Можна додавати цукор, спеції та фрукти за смаком!

Я додаю у вже готовий йогурт кілька крапель рідкого меду, часом вівсяні та льняні висівки.

Хто хоч раз робив домашній йогурт, погодиться, що навіть найдорожчі магазинні не зрівняються зі смаком натурального.

До речі, чим жирніше молоко для приготування йогурту, тим густішим він буде.

Словом, раджу усім вам хоч один раз приготувати такий йогурт і ви вже ніколи не купите магазинний (а якщо і купите, то останній так не смакуватиме).

Планую вводити молочку Мирону саме на цій заквасці, адже в якості продукту ми з чоловіком впевнилися самі!
А ви готуєте домашній йогурт?
Гарного усім ранку, смачного сніданку!

 

Закваски Іпровіт можна замовити на сайті:

https://www.iprovit-shop.com.ua