Кількість
|
Вартість
|
||
|
Закваска для сиру Адигейський
Адигейський сир - м'який сир, що володіє кисломолочним смаком і ніжною консистенцією. Відноситься до групи м'яких сирів без дозрівання. Регіон походження: Кавказ. Обов'язковий інгредієнт багатьох овочевих страв національної кухні. Приготувати Адигейський сир дуже просто навіть початківцю сировару. Якщо ви тільки освоюєте це захоплююче заняття, то сміливо включайте Адигейський сир у список своїх найперших сирів. У вас обов'язково все вийде!
Інструкція з приготування сиру Адигейський із закваски Іпровіт:
• Закип'ятіть 0,5-1 літр кисломолочної сироватки та охолодіть до 40 °С.
• Додайте невелику кількість охолодженої сироватки до флакону з закваскою, закрийте ковпачком, збовтайте до повного розчинення.
• Внесіть розчинену закваску до 0,5-1,0 л сироватки, перемішайте.
• В посуд, що використовується налити окріп на 2 хвилини та злити. Перелийте сироватку з закваскою до йогуртниці, мультиварки або термосу, попередньо оброблені окропом.Залиште заквашену сироватку на 24 години за температури в межах від 37 °С до 40 °С.
• Нагрійте 3 літри пастеризованого молока до 85-90 °С, не допускаючи кипіння молока. Домашнє сире молоко довести до кипіння, витримати не більше 10 секунд та охолодити до 85-90 °С. Для визначення температури застосовуйте термометр. Рекомендуємо використовувати молоко з жирністю не менше 3,2%.
• Внесіть 0,5-1 літр заквашеної сироватки в молоко, постійно і повільно перемішуючи протягом 2-3 хвилин до утворення згустків.
• Злийте утворені білкові згустки на марлю та відіжміть.
• Сформуйте сирну кульку в марлі та підвісьте для стікання залишків сироватки на 10 хвилин. Для створення солонуватого смаку готового сиру додайте 1 столову ложку солі на 1 літр відокремленої сироватки та ретельно перемішайте. Помістіть сформовану сирну кульку, не виймаючи з марлі, в приготований розчин на 10 хвилин.
• При бажанні, для утворення більш щільної консистенції сиру можна сирнку кульку в марлі помістити під прес на 30 хвилин.
• Вийміть сир із марлі та помістіть в ємність з кришкою.
• Зберігайте в холодильнику впродовж 5 діб.
Читайте відгуки покупців заквасок Іпровіт ⇒